Hjem

Litt Historie

 

Provinser (Barrios)

Camagüey

Ciego de Ávila

Cienfuegos

Granma

Guantánamo

Havana (La Habana)

Holguín

Isla de la Juventud

Las Tunas

Matanzas

Pinar del Rio

Sancti Spíritus

Santiago de Cuba

Villa Clara

Noen byer:

Artemisa

Baracoa

Bayamo

Caibarién

Cienfuegos

Cayo Guillermo

Colón

Guantánamo

Güines

Havana By

Mariel

Matanzas

Morón

Nueva Gerona

Nuevitas

Placetas

Sagua La Grande

Santa Clara

Santiago de Cuba

Trinidad

Varadero

Hva skjer på Cuba

Events

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping og Uteliv

Sportsaktiviteter

Strender på Cuba

Booking

Hotellbestilling

Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Cuba

Kart

Transport

Været på CubaOm oss

Annonsere

Kontakt


Flyplass Info.

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

Fly Forsinkelser

Cuba's beste strender

 

Five Coastal Paradises - The Best Beaches in Cuba

 

 

Velge de fem beste strendene i Cuba er en tøff oppgave når du tenker på at øya består av majestetiske kystlinje som strekker seg til 5746 km, og dele opp i 289 naturlige strender.

Cubas nordlige strender er preget av gylne pulveraktig sanden og det turkise bølger over Atlanterhavet. Cubas strendene i sør er mindre populære blant turister gjør dem perfekt for perioder med rolig isolasjon. Som strandferier i Cuba blir mer og mer populært, har vi plukket ut noen av de best bevarte turist hemmeligheter fra øyas kystlinje. Her er våre topp 5 strender i Cuba, uberørte av turismen og overbefolkning.


 

 

 


 

 

 

1. Cayo Santa Maria's beach

nordøstkysten, har denne lille øya, med sine 7 miles fra nesten uberørte strender utpekt en UNESCO reserve, noe som gjør det en fantastisk beliggenhet for en ferie. Øya er hjem til noen minneverdig dyreliv, og besøkende bør ikke bli overrasket over å oppdage flamingoer, endemiske firfirsler, bløtdyr og øyas nasjonalfugl - den Tocoroco bærer alle fargene i cubanske flagg. Plant elskere vil også bli glad for å finne øya er hjem til 248 arter av flora.

Cayo Santa Maria-stranden i seg selv er en av de mest rolige i Cuba og strekninger for 13 kilometer fra veldig fine, hvite sanden, med rolige krystallklare vannet. Den korall barriere beskytter stranden mot vind, noe som betyr bølger er aldri overveldende og gir et utvalg av marint liv for å gjøre dette cubanske strandparadis sitt hjem.


 

 

2. Varadero Beach

Varadero stranden strekker til 20 kilometer med sand slik at den er den mest populære Cuba stranden feriested ved ganske langt. 28 dykkestedene, grunne klart vann og et stort mangfold av flora og fauna er bare noen av grunnene til Varadero stranden er verdenskjent for sin ypperlighet.
Varadero Beach Vannet er grunt for flere meter ut, noe som gjør det et trygt valg for barn, og vannet er så klart at det er mulig å se havbunnen for lange strekninger!

For dykkere er en Cuba strandferie i Varadero en virkelig godbit, med område med et stort utvalg av fisk, hummer, krabbe og reker med over 40 arter av koraller og 70 typer bløtdyr. De bare nyte sand og solskinn vil også fryde seg over de delfinene - som ofte er synlige fra land!

 

Hicacos halvøya, i Matanzas-provinsen, 140 km. fra Havanna, Varadero er Cubas kjente badestedet ligger. Varadero Beach er den mest populære stranden på øya.
Å ha mer enn 20 km. av strender, har sjefen cubanske badested og en av de mest kjente i verden, eksepsjonelle naturlige funksjoner for besøkende. Varadero strender shallowness lar svømmere til å gå flere meter ut i sjøen

og ha en god tid på de brede sandbanker. Havbunnen kan bli kraftig ses gjennom sine varme krystallklare vannet. Varadero skiller seg ut for sin fine hvite sand av kalkholdig opprinnelse dekker lengden på kysten. Å være en halvøy den har variert og frodig flora og fauna spredt ut blant nesten 10 jomfruelige holmer, sjø bunner med mer enn 40 arter av koraller, et bredt utvalg av fisk, hummer, reker, krabber, 70 typer bløtdyr og sjarmerende delfiner som kan noen ganger sees fra land eller ri en katamaran.

Derfor Varadero er også hjemmet til 28 dykkestedene knyttet til Scuba Cuba "Barracuda" dykkesenter, som undersjøiske huler, kan kanaler og passasjer innenfor korallrevene nås. Dette anlegget gir den besøkende en sjanse til å dykke i grotter som La Cueva de Saturno, oversvømmet en hule med en blanding av innenlands og sjøvann har vakre stalagmitter og stalaktitter, en innsjø og to gallerier bebodd av blind fisk og reker.

Blant de viktigste attraksjonene i Varadero også rangere økologisk stranden, et naturreservat litt lenger bort fra de viktigste strendene. Her kan besøkende nyte en praktisk talt urørt strand som har en av de eldste trærne i Cuba: El Patriarca, en treelike kaktus datert av spesialistene som tidligere til den spanske erobringen, og den aller første Saltern i Cuba og Latin-Amerika, bygget litt etter den spanske ankomst. En besøkende vandre langs stranden kan se Cayo Piedra, en av de små jomfruelige holmer, typisk for denne halvøya geografi.

 

Varadero har også en rettferdig utvalg av morsomme aktiviteter. I sine strender seilbrett og aquabikes, robåter og hester er tilgjengelige for utleie. Catamaran rides, fallskjermer og bevingede båter er noen andre alternativer. Besøkende kan leie biler, sykler og motorsykler. Det huser en gokartbane, en fornøyelsespark, flere golfbaner, en marina som tilbyr yachtcruise og besøk til viktige landemerker som Laguna del Tesoro, og en delfinarium der besøkende kan nyte en flott delfinshow, samt svømme med delfiner.

Noen hyggelige nattlige alternativene inkluderer live-konserter med salsa orkestre og mer enn 10 diskoteker plassert i over 30 hoteller som drives av anerkjente kjeder. Varadero sine hoteller mye variert i arkitektonisk utforming, passer til fullkommenhet inn i denne naturparadis foretrekkes av turister og cubanere alike.

 

Du kan lese mer fra Varaderoher på disse linkene:

* Barracuda Scuba Cuba

* Diving in Varadero

* Josone Park / Mansion Xanadu

* Swimming with Dolphins in Varadero

* The History of Varadero beach

* Varadero Caves

* Varadero Golf Club

Kilde: Cuban-Beaches

 


 

3. Cayo Coco

Utenfor nordkysten av Cuba, og ligger i en av de vakreste korallrevene i verden ligger øya Cayo Coco. Øya er gjort opp med 27km av noen av de beste strendene i Cuba, og er noe av en dykking fristed. Mot nord, 9 km lange snødekte hvite strender, forsiktig slikket av Atlanterhavet, i sør tropiske mangrovene, og dyreliv Havens. Korallrevet rundt øya er spioneringen som den nest viktigste i verden av eksperter (etter Australias) og dette gjenspeiles

stort utvalg av akvatisk liv som dykkere kan se som de utforsker. Det varme vannet har god synlighet, og la dykkere å tydelig se rekkevidden av tranchinatus, røde Snappers, tarpons, stonebasses, haier og barrakuda, som de svømmer rundt rent hav. De kubanske strendene på øya vert et bredt utvalg av faunaen for naturelskere, blant annet rosa flamingoer (øya vert for en massiv flokk på over 30 000!), Grå hegre, pelikaner, spottet fugler og ender.

Se været


 

 

4. Guardalavaca Beach

Mot Atlanterhavet, den gylne sanden og turkise hav av Guardalavaca stranden. 3 kilometer lang er det en av de minste strendene i Cuba for å gjøre vår liste, men det er fortsatt verdt et besøk. Det er beskyttet av korallrev 300 meter ut, gjør den en fascinerende mikroklima for sealife. Som med andre Cuba Beach ferie hotspots, er Guardalavaca et flott område å dykke i. Vannet er klart, med oversikt over 20 meter, og for de som ønsker noe litt ut

av det ordinære, de undersjøiske grotter på Gibara tillate noen spennende leting etter den erfarne dykkeren. Selv de vanlige strekninger av vann er hjemmet til ulike koraller senger, krepsdyr og tropisk fisk, herunder sverdfisk, spansk makrell og barracuda, gjør en tur til Guardalavaca strand et naturmenneske drøm.

 

Se været


 

 

5. Cayo Largo Beach

På østsiden av øya, er Cayo Largo strand et populært dykkested, og kan skryte av noen av Cubas vakreste korallrev samt nydelige strender med hvit, uberørte strender. Kun tilgjengelig via en liten flyplass eller en seks timers tur fra Havana, kan dette synes som en stor innsats for en enkel strandferie i Cuba, men med bare en håndfull hoteller, er dette nesten helt uberørt av turisme.

Den største salgsargument for Cayo Largo strand i forkant av øyas andre er at det virkelig føles fjernet fra presset fra bylivets - er det knapt noen store restauranter, noen travle kjøpesentre og svært lite kommersialisering. Resultatet er en øy rolig og rolig som å gjøre noe annet enn å slappe av og sole synes kriminell! Selv om øya er perfekt for par, familier og single alike, bør besøkende være i forkant at det ofte er overlapp mellom nudist og ikke-nudist deler av øya!

Se været her


Naturist Kart

   


 

 
AustraliaGuiden

AltOmFerien

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

Barnestell

CruiseGuiden BåtGuiden DubaiGuide EnummerGuiden ØkonomiGuiden

Alt innhold på CubaGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet