Hjem

Litt Historie

 

Provinser (Barrios)

Camagüey

Ciego de Ávila

Cienfuegos

Granma

Guantánamo

Havana (La Habana)

Holguín

Isla de la Juventud

Las Tunas

Matanzas

Pinar del Rio

Sancti Spíritus

Santiago de Cuba

Villa Clara

Noen byer:

Artemisa

Baracoa

Bayamo

Caibarién

Cienfuegos

Cayo Guillermo

Colón

Guantánamo

Güines

Havana By

Mariel

Matanzas

Morón

Nueva Gerona

Nuevitas

Placetas

Sagua La Grande

Santa Clara

Santiago de Cuba

Trinidad

Varadero

Hva skjer på Cuba

Events

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping og Uteliv

Sportsaktiviteter

Strender på Cuba

Booking

Hotellbestilling

Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Cuba

Kart

Transport

Været på CubaOm oss

Annonsere

Kontakt


Flyplass Info.

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

Fly Forsinkelser

Sportsaktiviteter på Cuba

 

 


 

 

 

 


 

 

Frommers har en fin oversikt over sportsaktiviteter på Cuba


 

Golf

 

 

Varadero Golf Club - Cuba

The first 18 hole Golf Course in Cuba, was designed by architect Les Furber, President of the Canadian company Golf Design Services LTD (GDS). It covers a narrow 3.5 Km strip located between "Breezes SuperClubs ", LTI "Tuxpan", "Bella Costa", Meliá "Las Américas", "Golf & Suites Resort", "Meliá Varadero","Sol Club Palmeras", and "Sol Club Sirenas" hotels.


 

 

Dykking

 

På Cuba finnes utrolig mange flotte dykkersteder med et unikt og eksotisk undervannslandskap. Her kan man oppleve en verden med grotter, stupbratte vegger, tunneler, lange kanaler, korallrev og ikke minst skipsvrak som stammer fra piratskip og de som ble offer for sjørøvere og strormer.

Her finnes så og si uendelige muligheter for dykking både dag og natt, med en sikt som er helt opp til femti meter. 

For deg som elsker dykking så er det på cuba lagt opp til komplette program, som er tilrettelagt på de fleste  dykkesentra. Det kan også gis assistanse fra ekspertdykkere som har nødvendig godkjenning fra  WCUA og ACUC.

Alle dykksentra holder internasjonal standard, og alle har de nødvendige sertifikater. De har moderne utstyr som tilfredstiller alle krav for dem som ønsker å dykke, eller ønsker å ta dykkerkurs mens de ferierer på Cuba.

 

Kjennere anbefaler følgende, meget bra, dykkersteder:

 

Cayo Largo del Sur

Holguin

Jardines del Rey

Kysten ved Cienfuegos

Kysten ved Santiago de Cuba

Maria la Gorda

 

Nordkysten ved Camagüey

Nordkysten rundt Havana

Peninsula de Zapata (Her er det fine grotter)

Sydspissen av Ungdomsøya

Varadero

* Barracuda Scuba Cuba

* Diving in Varadero


 

 

Pinar del Rio

 

Maria La Gorda er et flott område som strekker seg helt fra Parque Nacional Península til Guanahacabibes, Reserva de la Biosfera, og beskrives å være et av de mest jomfruelige og naturskjønne på hele Cuba. Her finnes en krystallklar havbunn, havsvamper og koraller. Dette området har den største kolonien av svarte koraller på Cubakysten. 

 

Cayo Levisa er en del av en gruppe små øyer som heter Archipiélago de Los Colorados. Disse ligger nord for Pinar del Rio. Her finnes mange varianter av de fineste koraller, det fines mengder av svamper, og man kan beskue både små og store tropiske fiskearter. En spesiell ting ved dette området er at det her finnes skutvrak som er helt fra 17. og 18. hundretallet. Disse er tilgjengelige, og har for de fleste en stor arkeologisk interesse.


 

Havana

 

Marina Tarará og Marina Hemingway

Cubas hovedstad har mange fine områder som er ideélle for dem som vil kombinere dykking og storby opplevelser i Havana. Dykkersentra i Havana ligger i et område som har noen fantastiske undersjøiske nedsenkninger over et område på mange ti-tall kilometer. I dette havområdet opplever man å se både sverdfisk, tunfisk, papegøyefisk, delfiner og mange flere arter.

 


 

Ungdomsøya og Cayo Largo del Sur

 

El Colony ligger et lite stykke sørøst for "Ungdomsøya". Dette området har utrolig mange forskjellige arter, og man kan oppleve dykk sammen med Murene, Brasme og BlueBack i tillegg til at man ser de fineste koraller, svamper og grotter.

 

Cayo Largo del Sur ligger helt øst ved Archipiélago de los Canarreos, omkranset av jomfruøyene. Dette området har de mest fantastiske korallformasjoner på ganske grunt vann. I tillegg er det her et stort antall fiskearter. Hele dette områder er enhver dykkers drøm.


 

Holguin

 

Guardalavaca har over tre mil med flott strandlinje med mange naturlige strender, arkeologiske områder, et korallrev på nesten en mil, grotter og en spektakulær natur. Området er populært og godt egnet for dykking. 


 

Fluefiske i Peninsula de Zapata

 

Opplev fluefiske på Cuba!, men husk at det finnes visse restriksjoner for å kunne utøve sporten: 

Fluefiske skal organiseres i såkalte "pakkeløsninger". Denne organiseringen er fordi man på Cuba ikke kan reise rundt på egenhånd slik mange er vant med fra andre land. Sportsfiske med flue må være organisert med maks. 10 personer, og det er begrensninger bl.a på antall fiskedager etc. Du får mer info. på de enkelte turistkontor, men husk at reglene er obligatoriske. Man må også ha eget fiskeutstyr.

Eksempler:

Las Salinas de Brito: Her kan det være maks. seks fiskere daglig, og maks fire dager fiske per uke. Ved færre fiskere kan dagene per uke søkes økt.

Rio Hatiguanico: Her kan det være maks. fire fiskere daglig, og maks tre dager fiske per uke. Ved færre fiskere kan dagene per uke søkes økt.

Canales de la Laguna del Tesoro:  Her kan det være maks. seks fiskere daglig, og maks fire dager fiske per uke. Ved færre fiskere kan dagene per uke søkes økt.


 

Havfiske på Cuba kyst

 

På Cuba kan man utøve det fantastiske havfisket i mange forskjellige havområder. Vi har fått tilgang til en oversikt med noen av de beste stedene hvor man er garantert et skikkelig napp.

 

* Marina Hemingway, Havana

* Marina Tarara, Havana

* Marina Chapellin,Varadero

* Dársena de Varadero

* Trinidad

* Cayo Coco og Guillermo

* Santa Lucia

* Guardalavaca

* Santiago de Cuba

Kom å ta meg!

 


 

 

 
AustraliaGuiden

AltOmFerien

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

Barnestell

CruiseGuiden BåtGuiden DubaiGuide EnummerGuiden ØkonomiGuiden

Alt innhold på CubaGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet