Hjem

Litt Historie

 

Provinser (Barrios)

Camagüey

Ciego de Ávila

Cienfuegos

Granma

Guantánamo

Havana (La Habana)

Holguín

Isla de la Juventud

Las Tunas

Matanzas

Pinar del Rio

Sancti Spíritus

Santiago de Cuba

Villa Clara

Noen byer:

Artemisa

Baracoa

Bayamo

Caibarién

Cienfuegos

Cayo Guillermo

Colón

Guantánamo

Güines

Havana By

Mariel

Matanzas

Morón

Nueva Gerona

Nuevitas

Placetas

Sagua La Grande

Santa Clara

Santiago de Cuba

Trinidad

Varadero

Hva skjer på Cuba

Events

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping og Uteliv

Sportsaktiviteter

Strender på Cuba

Booking

Hotellbestilling

Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Cuba

Kart

Transport

Været på CubaOm oss

Annonsere

Kontakt


Flyplass Info.

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

Fly Forsinkelser

Opplevelser og Severdigheter

 


 

 

 

Frommers har her en bra oversikt over årlige events på Cuba


 

 

 

 

 

Museo de la Ciudad (Museum of the City)

By / Region: Havana

Den prektig Baroque residence av Cuba's koloniale guvernørene og tidligere Presidential Palace, Slottet i Captains Generelt bygget i 1791, står som et imponerende skue på Plaza de Armas og er nå oppbevaringssted for byens museets samlinger. Museets skjermer og utstillinger fortelle historien i Havana, fra grunnleggelsen til i dag, inkludert rom viet til den cubanske kriger for nasjonal uavhengighet. Den fargerike Hall of Flags inneholder den opprinnelige cubanske flagg samt en rekke andre brukt av den spanske kolonitiden regjering. Det er også utstillinger om arkeologi, folklore og våpen, og en kunstsamling som omfatter porselen, malerier og møbler av historisk verdi og stor skjønnhet.

Adresse: Calle Tacón, Plaza de Armas, Habana vieja

Tider: Daglig 9am til 6pm

Entre: CUC 3 (ekskl. historiske rom sett), CUC 4 (inkludert veiledning og utstilling områder). Kamera: CUC 2


 

Habana vieja

By / Region: Havana

Denne historiske delen av Cuba hovedstad ble grunnlagt i 1519 og i århundrer var en viktig maritim port av kolonimaktene Spania. Å være i en slik strategisk posisjon var byen målrettet av sjørøvere og ble utkjempet over på en rekke anledninger og ruinene av den defensive vegger som omringet byen kan fortsatt bli sett. The Old City nå også inneholder museer, hoteller, restauranter og butikker lining den opprinnelige brolegge-steinet gatene. Utsiden av den pittoreske torg (plazas) er vakkert restaurert koloniale bygninger med grand fasader og flotte kirker som danner en flott setting for sent på ettermiddagen sjakk og domino-spill og salsa musikk. Plaza de Armas var sete for makten på Cuba etter 400 år, fra hvor den spanske Captain's General, amerikanske militære guvernørene og cubanske presidenten var basert, og i dag er hjem til en interessant bok markedet. I årene av Forbud i USA, Habana vieja omgjort til en lekeplass for amerikanerne som strømmet her for billig sprit, gambling, prostitusjon og flamboyant livsstil. En av distriktets mest kjente barene er La Bodeguita del Medio som var favoriserte tilholdssted av legendariske amerikanske forfatteren, Ernest Hemingway


 

 

Sigar fabrikker

By / Region: Havana

Selv ikke-røykere er enige om at et besøk på Cuba ville ikke være komplett uten at man besøker øyas mest berømte eksport, cigarer. Kunsten med cigar-produksjon på Cuba er gamle og tradisjonelle, og tre fabrikker i Havana tilbyr turer for besøkende slik at man kan se hvordan cigarer fortsatt blir rullet for hånd. Det er butikker knyttet til fabrikker der sigarer kan kjøpes. Besøkende: Det anbefales ikke å kjøpe sigarer fra personer utenfor på gaten, for man vet ikke hva disse er laget av.

Adresse: Partagas Factory: Calle Industria 520, Centro Habana

Telefonnummer: Partagas: (0) 7 862 4604

Tider: Partagas turer mandag til fredag fra 9am til 2pm

Entre: CUC 10


 

 

Plaza de la Revolución

By / Region: Havana

Dominert av den imponerende José Martí Memorial, den gigantiske kvadrat har sett mange politiske propagandamøter og Podium foran den memorial der viktige politiske skikkelser som Fidel Castro har behandlet mer enn en million Cubans på viktige anledninger, for eksempel 1 mai og 26. juli hvert år. Ved foten av minne er et museum dedikert til José Martí, en nasjonal helt som ville sikkert blitt Cuba første president hadde han overlevde Second War of Independence i 1895. Det er mulig å ta heisen til toppen av 138ft (42m) memorial, den høyeste konstruksjonen i byen. Bak memorial er de tett bevoktet kontorene til Castro. På andre siden av torget er det mye fotograferte Che Guevara bildet med slagordet hasta la Victoria Siempre (Forever fremover Mot Victory) som identifiserer departementet for innenriksdepartementet bygningen.

Tider: Memorial: mandag til lørdag 9:30 til 5pm

Entre: Memorial: CUC 5


 

Museo Nacional de Bellas Artes

By / Region: Havana

Den moderne Bellas Artes Museum er delt i to bygninger som huser International og cubanske kunst. Den Colección de Arte Universal dekker alt fra ancient Greek gjenstander og latinamerikanske stykker til kunst av franske, nederlandske og italienske malere. Den Colección de Arte Cubano er også enestående og omfatter verker fra det 16. til det 20. århundre av fremstående cubanske kunstnere.

Adresse: Arte Cubano: Calle Trocadero mellom Agramonte og Av de las Misiones; Arte Universal: Centro Asturiano, Centro Habana

Telefonnummer: (0) 7 861 3858

Tider: Arte Cubano: mandag til lørdag kl 10 til 6pm, søndag kl 10 til 2pm; Arte Universal stengt på tirsdager

Entre: CUC 5 per bygning, CUC 8 for både bygninger; omvisning CUC 2


 

Museo de la Revolución

By / Region: Havana

Tidligere Presidential Palace og hovedsete for den cubanske regjeringen, imponerende bygningen nå huser dokumenter, fotografier og gjenstander knyttet til den cubanske revolusjonen og gir en introduksjon til og forståelse av, Cuba historie og sin kamp for uavhengighet. Forbered deg til å tilbringe noen timer vandre fra rom til rom som story unfolds fra spanske kolonitiden ganger til i dag. I fronten av museet inngang står en Utsiktstårn som var en del av den gamle bymuren, samt en tank brukes av Fidel Castro under slaget ved bukten av gris i 1961. Bak museet er glass-encased yacht den "Granma", som brakte 82 revolusjonære, inkludert Che Guevara og Fidel Castro fra Mexico for å angi 1956 Revolution i bevegelse.

Adresse: Calle Refugio, mellom Calle Agramonte og Av de las Misiones, Centro Habana
Phone Number: (0)7 624 091 Telefonnummer: (0) 7 624 091

Tider: Daglig kl 10 til 5pm

Entre: CUC 5


 

Montemar Natural Park

By / Region: Havana

Cuba utvikler sine øko-turisme potensial, og en av de viktigste stedene for å komme tilbake til naturen er på Montemar NarturPark på Zapata halvøy i provinsen Matanzas (75 miles/120km fra Havana). Halvøya er en av de største swamps i Karibien, og den enorme området inkluderer skoger, marshes, krystallklare laguner og kanaler. Its frodig flora, inkludert mer enn 900 arter av planter (115 av dem endemisk til Cuba) suppleres av sin rike fauna, bestående av 160 fuglearter og 12 typer dyr, inkludert krokodiller. En av parkens mange funksjoner er Laguna del Tesoro (Treasure Lagoon), et ferskvann reservoaret bebodd av gylden ørret. I midt i lagunen er en gjengivelse Taino landsbyen med sine hus bygget på søyler. Det finnes naturstier, en fuglekikking, og den største oversvømmet grotten på Cuba. TDet er også en dykke senter, krokodille farm og flere restauranter.


 

Capitolio Nacional

By / Region: Havana

En av Havana's grandest stykker arkitektur, den Capitolio er et viktig landemerke og en av Centro Habana største severdigheter. Likner den amerikanske Capitol i Washington, DC, den monumentale stein trapp fører til den enorme domed hall hvor turene tar besøkende utenfor dørene til elaborately innredet kamre som en gang huset sete for cubanske kongressen. I dag er det hjem til nasjonalbiblioteket og Academy of Sciences, og mange av rommene er fremdeles brukes for staten hendelser. Rett under kuppelen ligger en imitasjon 24-karat diamant satt i marmorgulv, hvor alle highway avstandene mellom Havana og alle områder i Cuba er målt.

Adresse: Paseo de Marti, Centro Habana

Tider: Daglig 9am til 6pm

Entre: CUC 3; omvisning CUC 4


 

Baconao Park

By / Region: Santiago de Cuba

Den store parken regionen, som er en World Heritage Biosphere Reserve, er fylt med attraksjoner unntatt dyreliv refuges og kaffeplantasjer. Det er mulig å klatre 459 stein trinnene til toppen av det store rock, La Gran Piedra og stå 4049ft (1234m) over havet, for en vakker utsikt. Det sies at på en mørk natt kan man se lysene på Jamaica. I Valle de la Prehistoria besøkende awed av dusinvis av liv-size modell dinosaurer og annet forhistorisk skapninger lurking i frodig vegetasjon. Det er også en flott 45-hektar (111-acre) hage, den Jardin Ave de Paraiso, frå 1860, som ble lagt ut på et tidligere kaffe plantasjen og har en rekke farge-kodet hager med unike luktene og viser i hvert . En kunstner fellesskap som består av 10 familier har dannet et fieldstone Hamlet tilby kunstverk av høy standard på Comunidad Artistas Oasis, og deretter er det også en Auto Museum med skinnende gamle modellen biler.


 

Castillo de San Pedro del Morro (Morro Castle)

By / Region: Santiago de Cuba

Santiago mest imponerende strukturen er klar ominously oppå klippene på den trange inngangen til Santiago Bay, om ni miles (14km) sør for Santiago. Denne enorme stykke militær arkitektur - en labyrint av trapper og fangehull - ble påbegynt i 1640. Morro'n ble gjenreist i 1664 etter engelsk pirat, Henry Morgan, reduseres den til steinsprut. Slottet nå huser Museet for piratkopiering, med gode skjermer på piratkopiering, colonialism, og slaveriet. Det er gamle blunderbusses, musketter, cutlasses og Toldeo kniver i glass tilfeller.

Tider: Mandag til fredag 9am å 5pm, lørdag og søndag 8am til 4pm

Entre: CUC 3; ekstra for kameraer


 

Bacardi Museum

By / Region: Santiago de Cuba

Bacardi er verdens største privateide holdt, familie-eide brennevin selskap, startet produksjonen rum i Santiago helt tilbake i 1862. Familien flyktet Cuba etter revolusjonen i 1959 selv om selskapets nåværende produksjon salget overstiger 240 millioner flasker i året i 170 land. Emilio Bacardi private kunst og antikke samlingen er fortsatt i Santiago som er den opprinnelige familie rum Distillery. Det var frukt ball som nestet i rafters av den opprinnelige rum fabrikken som ga Bacardi rum sin verdensberømte bat logo.

Adresse: Calle Pio Rosado nr. 552 e / Aguilera y Heredia

Phone Number: 226 62 8402 Telefonnummer: 226 62 8402


 

Santa Ifigenia Cemetery

By / Region: Santiago de Cuba

Inngangsporten til denne kirkegården er dominert av et minnesmerke til cubanske soldater som døde kampene i Angola. Herfra den besøkende har ført til imponerende grav av cubanske nasjonal helt, revolusjonær og skribent José Martí. Graven er i form av en crenulated hexagonal tårn med hver side representerer et av Cuba's seks opprinnelige provinser. Runden Mausoleum er utformet slik at solen alltid skinner på Marti's casket, som er drapert med cubanske flagg. Kirkegården har også et alter til Virgin of Charity, Cuba's skytshelgen, i form av Basilica del Cobre. Denne lille kirken er sagt å være en scene for mirakler utført av helgen.

Adresse: Av Crombet

Tider: Daglig 7am til 6pm

Entre: CUC 1; ekstra for kameraer


 

Gran Caverna de Santo Tomás

By / Region: Vinales Valley

Cuba største grotte system med mer enn 29 miles (46km) av underground galleries omfatter åtte forskjellige nivåer, de Santo Tomás grotter ligger ca 10 miles (16km) vest for Vinales. Svært informativ 90-minutters omvisning ta besøkende 138ft (42m) ovenfor dalen etasje i den sjette galleri hvor fantastisk kalkstein formasjoner, glitrende dryppsteiner, underjordiske sjøer og store huler blir avslørt av lyset av headlamps. Hola har blitt holdt i sin naturlige tilstand, unngå turist feller av elektrisk belysning og souvenir stands.

Adresse: El Moncada

Tider: Daglig 8:30 til 5pm

Entre: CUC 8


 

Museo Romántico

By / Region: Trinidad

Trinidad har en rekke museer i kolonialstil mansions, men en av de beste er vakkert renoverte Museo Romántico overlooking the main square, Plaza Mayor, som har en utmerket utstilling av malerier, dekorative møbler og porselen som tilhørte den velstående Brunet familie det 1830s.

Adresse: Calle Echerri 52

Åpningstider: tirsdag til søndag 9am til 4:45

Entre: CUC 2; ekstra for kameraer


 

Museo Histórico Municipal

By / Region: Trinidad

En tidligere palass tilhører tyske sugarcane plantasjens eier Justo Cantero, museet viser eksempler på hans formue i kule, elegante rom samt noen utstillinger knyttet til sukker industrien og historie Trinidad. En trapp fører til et tårn hvor en flott utsikt over Trinidad og Escambray fjell kan ses.

Adresse: Calle Simón Bolívar 423

Telefonnummer: 419 4460

Tider: Mandag til torsdag 9am å 5pm

Entre: CUC 2


 

Playa Ancon

By / Region: Trinidad

Den myke sand og fortsatt varme vannet støttet av palmetrær gjøre stranden, Playa Ancon en populær tur fra Trinidad. Beliggende i enden av halvøya, syv miles (12km) sør for Trinidad, Playa Ancon tilbyr også vannsport og noen gode offshore snorkling og dykking nettsteder.


 

Valle de los Ingenios (Valley of the Sugar Mills)

By / Region: Trinidad

Den pittoreske smaragdgrønne dalen var en gang på midten av sukker handel industri, og hjemstedet til plantasjer som brakte rikdom og velstand til Trinidad i det 18. og 19. århundret. I dag er restene av Estates, sukker møller og andre rester blir besøkt av turister som er tiltrukket av historien om slaveriet og den vakre dalen. Hovednettstedet er Manaca Iznaga en slående 144ft (44m) høyt tårn som ble brukt av plantasjens eier og en av de rikeste menn i Cuba, Pedro Iznaga, å holde se over sine slaver jobber i felt. Besøkende kan klatre tårnet (1 CUC) for imponerende utsikt over fjellene. Ride turer til dalen er en populær måte å se severdighetene fra Trinidad.


 

Santa Clara

By / Region: Trinidad

Ligger 55 miles (88km) nord for Trinidad, byen Santa Clara er mest kjent for sin Che Memorial på Plaza de la Revolución og monumenter om den cubanske revolusjonen. Toget Monument (Monumento a la Toma del Tren Blindado) markerer stedet der Che angrepet toget frakte Batista's tropper til Santiago de Cuba mot angrep de revolusjonære og slaget var det siste avgjørende faktor i seieren av revolusjonen. Det er et museum inne i vogner. Ernesto Che Guevara Monumentet er bygget til å betale hyllest til minne om Che og hans kamerater som kjempet sammen med ham i Bolivia, og det enorme monumentet inkorporerer en enorm statue av Che med sin berømte setning hasta la Victoria Siempre (Forever videre Mot Victory) samt representasjoner av mange aspekter av sitt revolusjonære liv. Til den ene siden av statuen en stor stein blokk er inscribed i full med sin avskjed brev til Fidel Castro. Monumentet også et kjølt Mausoleum der restene av Che og hans kamerater har vært interred, og et museum med viser om hans liv og engasjement i revolusjonen.

Adresse: Train monument: Calle Indepencia; Che monument: Av de los Desfiles

Tider: Train monument: tirsdag til lørdag 8am å 6pm (until 12pm på søndager); Che monument daglig 8am å 9pm (inntil 6pm på søndager)

Entre: Train monument: CUC 1; Che monument: gratis


 

Sancti Spiritus

By / Region: Trinidad

Den vakre koloniale byen Sancti Spiritus, med sin grasiøse personer, herlig arkitektur og labyrint av smale svingete cobblestone gatene forblir nesten helt upretensiøse og løsrevet fra turisme. Ligger i sentrum av Cuba og 43 miles (70km) øst for Trinidad, Sancti Spiritus ligger på bredden av Yayabo River, exuding sjarm, affability og autentisitet. Den gamle byen har erklært et nasjonalt minnesmerke, fylt med vakker, fargerik lite hus med ujevne røde fliser på tak og weathered kolonialstil hjem. Gatene er crammed med hest trukket vogner, sykler, scootere og fotgjengere Licking på guava ice-kremer, en frukt som vokser langs bredden av elva. Over elven strekker Puente Yayabo seg, dette er en buet mursteins bro bygd av spanjolene i 1815, og byens mest kjente skue.


 

Moncada Barracks 

By / Region: Santiago de Cuba

The bullet-ridd kaserner og tilstøtende Parque Historico Abel Santamaria var en del av viktige hendelser på Cuba historie. I 1953 en gruppe ledet av Fidel Castro angrepet på kaserner i et forsøk på å stjele våpen og starte revolusjonen, men planen mislyktes og 61 av dem ble drept. Resten ble tatt til fange og mange pint til døde av Batista's hær. Fidel ble senere forsøkt i Escuela de Enfermeras for ledende angrepet, og hvor han kom med sin berømte "History Will Absolve Me 'tale.

Tider: Mandag til lørdag 9am å 5pm (inntil 1pm på søndager)

Entre: CUC 2, CUC 3 for en guidet tur; kameraer ekstra

 


 

 
AustraliaGuiden

AltOmFerien

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

Barnestell

CruiseGuiden BåtGuiden DubaiGuide EnummerGuiden ØkonomiGuiden

Alt innhold på CubaGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet