Hjem

Litt Historie

 

Provinser (Barrios)

Camagüey

Ciego de Ávila

Cienfuegos

Granma

Guantánamo

Havana (La Habana)

Holguín

Isla de la Juventud

Las Tunas

Matanzas

Pinar del Rio

Sancti Spíritus

Santiago de Cuba

Villa Clara

Noen byer:

Artemisa

Baracoa

Bayamo

Caibarién

Cienfuegos

Cayo Guillermo

Colón

Guantánamo

Güines

Havana By

Mariel

Matanzas

Morón

Nueva Gerona

Nuevitas

Placetas

Sagua La Grande

Santa Clara

Santiago de Cuba

Trinidad

Varadero

Hva skjer på Cuba

Events

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping og Uteliv

Sportsaktiviteter

Strender på Cuba

Booking

Hotellbestilling

Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Cuba

Kart

Transport

Været på CubaOm oss

Annonsere

Kontakt


Flyplass Info.

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

Fly Forsinkelser

Havana

 

Havana (spansk: San Cristóbal de La Habana) er Cubas hovedstad og den største byen i Vestindia (2,2 millioner innbyggere). Byen ligger nordvest på Cuba ved det kjente Floridastredet som danner innløpet til Mexico-golfen, og ca. femten mil fra Key West i Florida. Havana er det økonomiske, politiske og kulturelle sentrum i Cuba. Det å besøke Havanna og Cuba i sin helhet er som å reise tilbake i tid.

Havana Våpenskjold

Byen Havana ble grunnlagt så tidlig som i 1515 av Diego Velázquez de Cuéllar og den har siden 1554 vært landets hovedstad. Helt frem til den store revolusjonen i 1959 hadde mange amerikanere økonomiske interesser i både spillekasinoene og landets turistindustrien. Havana er byen man forelsker seg i ettervert som man oppdager dens sjarm. Her kan man føle sjøen og bølgene slå over Malecón som er Havanas kjente gate langs Atlanterhavet. Her kan man høre musikken som setter kroppens rytmer i bevegelse. Her kan man virkelig føle seg levende.

 

   

 

I Havana kan man besøk bokmarkedet på Plaza de Armas, eller et av de mange små muséene som holder til i de nyrestaurerte kolonibygningene.

Etter barrunden kan du prøve deg på Café de Paris hvor du får tilbud om mer enn drinker. På mange av barene i Habana Vieja (det gamle Havana) treffer du Havanas ”ryttere” – jineteros og jineteras, til sjenanse for noen og til glede for andre. Vil du drikke i roligere og mer avskjermede omgivelser, kan du ta turen opp til baren på taket av bygningen som huser naturhistorisk museum. Her er det fredelig og du kan nyte din drink i fred og ro sammen med en fantastisk utsikt over havna.

Alle dager klokken ni på kvelden kan man høre kanonskuddet fra La Cabaña. Dette var tidligere etsignal om at byportene stengte, og at det var på tide å gå hjem. Ikke følg denne "oppfordringen". Det er nå det er tid for å løse opp hoftene og begi seg ut i den elleville "salsanatten".

Selve bybildet er tydelig preget av en blanding mellom gammelt og nytt og har mange minner fra byens koloniale fortid sammenmed den moderne arkitektur. Havans gamle bydel ved 

havneinnløpet er preget av små bolighus i spansk kolonistil med storbygg fra 1500-tallet slik som festningene Morro og Cabañas, guvernørslottet Palacio de los Capitanes Generales, klosteret Santa Clara, Jesuittkatedralen og flere andre kirker.

 

 

 

 

Fotokilde: Cuba Destinations

Man kan trygt si at en reise til Havanna er noe av det nærmeste man kommer for å kunne reise i tid. Det er i iøynefallende å se alle de amerikanske bilene som plutselig bringer deg omtrent 50 år tilbake i tid. Men, det er ikke bare bilene fra 50-årene som fremtoner med elde. Her vil du oppleve å se de fleste hus som gamle og slitte.

Byens utvikling etter 1959 og fram til i dag kan grovt sett deles i to. I perioden fram til midten av 1990-tallet ble utviklingen preget av at de statlige ressursene ble satt inn på oppbygging av blant annet skole- og helsevesenet over hele Cuba.

Samtidig forlot tusenvis av ingeniører (også andre) landet tidlig på 1960-tallet og slo seg i hovedsak ned i Miami - Florida. Disse utviklingstrekkene førte til at byen ble satt i vesentlig forfall, og dette preger fortsatt mange av byens bygninger. Men, fra midten av 1990-tallet var de fleste større utfordringer innen helse- og skolevesenet overvunnet, og ressursene har etter dette blitt satt inn for å gjennomføre et meget nødvendig vedlikehold av både bygninger og infrastrukturen. Dette gjennomføres bl.a. for å kunne skape et attraktivt bymiljø som kunne "tilfredstille" den nye og alt mer viktige vekstnæringen -  turisme.

Er man i Havana så er et besøk på det lokale markedet en selvfølge, og det er en opplevelse av de skjeldne. Her er tempoet høyt og det yrer av liv. Selgerne roper og skriker til potensielle kunder for å fange deres oppmerksomhet. Bruk tiden godt ikke la deg presse av alle innpåslitne selgere. Vær høflig og takk nei hvis du ikke skal kjøpe. Dersom du vil oppleve moe mer moderne i Havanna så kan du nå finne spennende attraksjoner som bl.a. zoologisk hage med ville dyr fra Afrika eller den botaniske hage som kan fremvise mer enn 140' arter inkludert hundrevis av orkideer og kaktuser.

Havana Museum

El Malecon Havana

Byen har som andre byer et natteliv med kino, teater, kabareter, nattklubber og vakre kvinner.  selv om turisttrafikken er stadig økende har byen mindre mas og kjas enn hva som er gjeldene for andre store byer i Sentral-Amerika. Desverre er også prostitusjonen er tilstede i Havana. Unge jenter søker en lettvint måte å tjene penger og byr seg frem i bytte mot dollar. Deres virksomhet er ofte velsignet av både kjæreste og familie. Denne virksomheten beklageligvis en av årsakene til at mange turister søker til Cuba.

Vær oppmerksom på at overnatting på hotell i Havana kan fort bli dyrt. Prisene er meget høye sett i forhold til hva man får igjen.

 

  Se været i Havana

 


 
AustraliaGuiden

AltOmFerien

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

Barnestell

CruiseGuiden BåtGuiden DubaiGuide EnummerGuiden ØkonomiGuiden

Alt innhold på CubaGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet