Hjem

Litt Historie

 

Provinser (Barrios)

Camagüey

Ciego de Ávila

Cienfuegos

Granma

Guantánamo

Havana (La Habana)

Holguín

Isla de la Juventud

Las Tunas

Matanzas

Pinar del Rio

Sancti Spíritus

Santiago de Cuba

Villa Clara

Noen byer:

Artemisa

Baracoa

Bayamo

Caibarién

Cienfuegos

Cayo Guillermo

Colón

Guantánamo

Güines

Havana By

Mariel

Matanzas

Morón

Nueva Gerona

Nuevitas

Placetas

Sagua La Grande

Santa Clara

Santiago de Cuba

Trinidad

Varadero

Hva skjer på Cuba

Events

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping og Uteliv

Sportsaktiviteter

Strender på Cuba

Booking

Hotellbestilling

Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Cuba

Kart

Transport

Været på CubaOm oss

Annonsere

Kontakt


Flyplass Info.

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

Fly Forsinkelser

Guantánamo

 

 

 

Guantánamo er en av Cuba's provinser med et (areal på 6,168 kvadratkilometer (km²), og ligger i den syd-østlige delen av landet. Den har et innbyggertall på ca 511'. Provinsens hovedstad er Guantánamo-By. Av andre litt større områder/steder i provinsen kan nevnes Baracoa og El Salvador.

Provinsen er inndelt i 26 distrikt (barrios) Arroyo Hondo, Baitiquirí, Bano, Bayate, Caimanera, Camarones, Caridad, Corralillo, Cuatro Caminos, Filipinas, Glorieta, Gobierno, Guaso, Hospital, Indios, Isleta, Jaibo Abajo, Las Lajas, Macurijes, Mercado, Ocujal, Parroquia, Palma de San Juan, Rastro, Tiguabos og Vínculo.

Guantánamo's beliggenhet er bare fem mil fra Haiti, og på klare netter kan man ganske tydelig se lysene fra landet på den andre siden av sundet. 

Bare en drøy mil sør for Guantánamo by ligger Guantánamobukta som er et velkjent tilholdssted for den amerikansk marinebasen Guantanamo Bay Naval Station. (Beskrevet mye i forbindelse med fangelieren hvor USA har plassert de som defineres som terrorister og en risikofaktor for stormakten). I tillegg til dette er denne marinebasen også kjent fordi den amerikanske leiekontrakten med Cuba for det aktuelle området er meget omstridt. Cuba's regjering har helt siden slutten av femti-årene krevd at USA skal trekke seg ut, men den amerianske regjeringen har frem til dd. konsekvent nektet å gi slipp på området.

Fjellkjeden Sierra de Cristal dominerer provinsen og "deler" både landskap og klima med den følge at nordsiden av fjellene har mye vind og nedbør, mens sørsiden er beskyttet og har et varmt og godt klima. Nord for Sierra de Cristal er vegetasjonen stort sett dominert av tett regnskog.

Guantánamos kultur er litt spesiell sett i forhold til resten av Cuba. De første nybyggerne som slo seg ned her stammet fra Catalonia. Etter dette har området vært okkupert av Storbritannia i i flere ti-år med den følge at Guantánamo fikk tilført mange skotske og irske immigranter. I en etterfølgende periode fikk provinsen også en stor mengde franske immigranter.

 

  Se været her

 

 

 

 


 
AustraliaGuiden

AltOmFerien

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

Barnestell

CruiseGuiden BåtGuiden DubaiGuide EnummerGuiden ØkonomiGuiden

Alt innhold på CubaGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet