Hjem

Litt Historie

 

Provinser (Barrios)

Camagüey

Ciego de Ávila

Cienfuegos

Granma

Guantánamo

Havana (La Habana)

Holguín

Isla de la Juventud

Las Tunas

Matanzas

Pinar del Rio

Sancti Spíritus

Santiago de Cuba

Villa Clara

Noen byer:

Artemisa

Baracoa

Bayamo

Caibarién

Cienfuegos

Cayo Guillermo

Colón

Guantánamo

Güines

Havana By

Mariel

Matanzas

Morón

Nueva Gerona

Nuevitas

Placetas

Sagua La Grande

Santa Clara

Santiago de Cuba

Trinidad

Varadero

Hva skjer på Cuba

Events

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping og Uteliv

Sportsaktiviteter

Strender på Cuba

Booking

Hotellbestilling

Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Cuba

Kart

Transport

Været på CubaOm oss

Annonsere

Kontakt


Flyplass Info.

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

Fly Forsinkelser

Ciego de Ávila

 

Provinsen Ciego de Ávila (ca. 411' innbyggere) ligger nesten midt på Cuba. Den har sin vestlige grense mot Sancti Spiritus, mot Floridastredet i nord, mot Camagüey i øst og grenser mot det Karibiske hav i sør.

Ciego de Ávila har et flatt slettelandet (Júcaro-Morón) brytes opp av høydedragene Lomas de Punta Alegre i nordvest og av Loma de Cunaguaills i nordøstlig retning. Høyeste punkt i provinsen er på 332 moh. Kystområdene sør og nord i provinsen domineres av store våtmarker og mange flotte sandstrender. Ciego de Ávila har flere store elver som, El Majagua som er 72 km. lang og El Chambas med sine 68 km. I Ciego de Ávila ligger også den største naturlige innsjøen på Cuba som heter La Leche. Ciego de Ávila har et areal på 6910 kvadratkilometer (km²), og er inndelt i 10 kommuner. 

Fotokilde: Cuba Destinations

Provinshovedstaden Ciego de Avila ble grunnlagt i 1840 og bygd opp etter en rektangulær planløsning. Mens Ciego de Avila gir et bestemt inntryk av å være godt planlagt, bærer mange av de andre provinshovedstedene et preg av å ha "utformet og vokst seg til" gjennom århundrene. I denne provinsen finner man også en lang rekke arkiologiske funn som stammer fra tiden før Columbus. I El Museo Moron som ligger i byen Moron finnes det over seksten-hundre indianske gjenstander.

 

Næringslivet i Ciego de Ávila

I Provinsen er det fattig med jordsmonn noe som legger sterke begrensninger for  landbruks- produksjonen, og denne næringen domineres stort sett av produksjom av storfekjøtt.

I likhet med flere andre provinser på Cuba utvikles turismen, og provinsen har mange fine områder å tilby. Eksempelvis kystperler som Cayo Guillermo og Cayo Coco, hvor sistnevnte er den fjerde største øya på Cuba og har hele 22 kilometer med flotte sandstrender. Utviklingen går nå fort i provinsen og det planlegges nå bl.a. bygd et stort turistområde med hoteller som omfatter hele 22000 rom. Dette området er godt kjent blant sportsfiskere som "jakter" de store sverdfiskene.

 

 Se været i Ciego de Ávila

 

 

 


 

 

 
AustraliaGuiden

AltOmFerien

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

Barnestell

CruiseGuiden BåtGuiden DubaiGuide EnummerGuiden ØkonomiGuiden

Alt innhold på CubaGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet